Poslanici pokreta Dveri ne idu na sutrašnju sednicu Skupštine Srbije

Beta 27.01.2019

Poslanici pokreta Dveri saopštili su da u znak solidaronosti sa građanskim protestima širom Srbije neće prisustovati sutrašnjoj sednici Skupštine Srbije na kojoj će se obratiti predsednik Slovenije Borut Pahor.

U saopštenju, Dveri su navele da su napustili poslednju skupštinsku sednicu u prošloj godini i organizovali otvoreni parlament u skupštinskom holu celu noć zato što je vladajuća većina ukinula normalnu debatu, i da su od tada sa narodom na ulicama i tamo će ostati "u zajedničkoj borbi za fer i poštene izbore, slobodu medija i političke promene".

"Skupština pođednako pripada i opoziciji, kao i vlasti, a pre svega pripada narodu koji nas je izabrao i zato ćemo nastaviti borbu za normalnu i pristojnu Srbiju u kojoj će i Skupština ponovo biti dom političke debate, a ne rijaliti šou", naveo je pokret Dveri.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović neće prisustvovati radnom ručku u Skupštini Srbije sa predsednikom Slovenije iz istih razloga.

"Zahvaljujemo gostima iz Slovenije koji su insistrirali da na radnom ručku bude i opozicija i time ponizili vlast u Srbiji koja to nije predvidela. Biće prilike da kolege iz Slovenije pitamo kada će biti rešen status i mnogi problemi srpske nacionalne manjine u Sloveniji", naveo je pokret Dveri.

(Beta, 01.27.2019)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »