Poslanici DS predali Pahoru materijal o protestima i napadima na opoziciju

Beta 28.01.2019

Poslanici Demokratske stranke (DS) danas su predsedniku Slovenije Borutu Pahoru u Skupštini Srbije predali materijal o napadima na predstavnike opozicije i na medije, kao i fotografije sa protesta koji se dva meseca održavaju protiv aktuelne vlasti u Srbiji.

Pahoru su kada je ušao u srpski parlament materijal i fotografije predali Balša Božović i Maja Videnović.

Tokom susreta mu je rečeno da se ne odustaje od evropskog puta i evropskih vrednosti.

Predstavnici opozicije su mu uputili izvinjenje zbog bojkota sednice i istakli da je to učinjeno jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučič "stavio parlament u svoj džep".

Zatražili su veću podršku EU građanima u borbi za vladavinu prava u Srbiji.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je novinarima u Skupštini Srbije da je odluka da se ne prisustvuje sednici današnjoj manje zlo.

Prema njegovim rečima, deo poslanika koji je doneo ovu odluku ne smatra da je bojkot kraj priče i da je cilj, već sredstvo za ozbiljnu strategiju u brobi protiv aktuelnog režima.

"Moramo voditi aktivnu borbu protiv ovog režima i to ne isključuje bojkot ni trenutni ni krajnji, ali mora da se zna šta sutra radimo", dodao je Živković.

Posebnu sednicu parlamenta na kojoj je danas govorio Pahor bojkotovali su poslanici Demokratske stranke, Dveri, Narodne stranke, Socijaldemokratske stranke, Stranke moderne Srbije, Dosta je bilo, poslanik Nove stranke i samostalni poslanici, solidarišući se tako sa građanima koji protestuju protiv aktuelne vlasti u više gradova u Srbiji.

Martinović: Opozicioni poslanici presreli Pahora u Skupštini, tvrdili da nemaju prava

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović izjavio je danas u Skupštini Srbije da je deo opozicionih poslanika presreo slovenačkog predsednika Boruta Pahora uz tvrdnje da opozicija u Srbiji nema prava.

"Svi izbori u Srbiji od 2000. godine održavaju se po istim pravilima ali im je zakon postao loš otkada su na izborima potučeni do nogu", rekao je Mrtinović.

On je rekao da su tvrdnje opozicije kako su zakoni o izborima loši i da nema medijskih sloboda "notorna laž".

"Poslanici SNS i njihovi koalicioni partneri masovno su prisustvovali sednici jer smo saveznici Aleksandra Vučića i Vlade u uspostavljanju još bolji odnosa Srbije i Slovenije", rekao je Martinović, navodeći da je prioritet jačanje ekonomske saradnje.

(Beta, 28.01.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »