Brnabić najavila izgradnju kampusa kompanije NCR na Novom Beogradu

Beta 29.01.2019

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Atlanti da će u aprilu početi radovi na izgradnji kampusa kompanije NCR na Novom Beogradu i da je reč o investiciji od 90 miliona dolara.Na sajtu vlade je navedeno da je Brnabić novinarima, pošto je posetila sedište te kompanije u Atlanti, rekla da bi u tom kampusu, koji će se graditi u Bloku 42, trebalo da radi 4.200 ljudi.

"NCR je zadovoljna poslovanjem u Srbiji i planira proširenje. U skladu sa tim, danas smo dogovorili da u aprilu krećemo sa radovima na kampusu. To će biti regionalni centar ove kompanije, koji će se prostirati na 30.000 kvadratnih metara", rekla je Brnabić.

Direktor NCR za Srbiju Stefan Lazarević rekao je da kada je ta kompanija došla u Srbiju, osnovna ideja bila da se iz Srbije radi osnovni vid tehničke podrške i da se zaposli 300 do 600 ljudi.

"Zahvaljujući talentovanim radnicima koji pričaju više od 20 stranih jezika i imaju različite IT veštine i tehnička znanja, NCR danas u Srbiji zapošljava 3.100 ljudi, sa planom da do kraja ove godine ima više od 3.600, a dok se sagradi kampus verovatno i 4.200 ljudi", rekao je Lazarević.

(Beta, 01.29.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »