Bregzit opet u ćorsokaku: Zbog granice s Irskom Tereza Mej mora u Brisel da ponovo pregovara! Tusk: Ne dolazi u obzir! To im je što im je!

Kurir 30.01.2019
Bregzit opet u ćorsokaku: Zbog granice s Irskom Tereza Mej mora u Brisel da ponovo pregovara! Tusk: Ne dolazi u obzir! To im…

LONDON - Britanija istražuje alternativna rešenja za "nevidljivu granicu na ostrvu Irska" (backstop) u sporazumu o Bregzitu pošto je parlament izglasao da britanska premijerka Tereza Mej ponovo treba da pregovara o uslovima napuštanja EU, izjavio je britanski ministar za Bregzit Stiven Barkli.

Britanski parlament je u utorak glasanjem doneo odluku da se Mej vrati u Brisel i promeni dogovoreni sporazum o Bregzitu koji uključuje takozvanu "nevidljivu granicu na ostrvu Irska", koja sprečava stvaranje "tvrde" granice sa Irskom, kojoj se brojni britanski poslanici protive. UK PM Theresa May commits to seeking "significant and legally binding change" to EU withdrawal agreement over Northern Ireland backstop Live #Brexit debate coverage:

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »