SNS: SzS obmanjuje javnost, Đilas 2008. obećao izgradnju metroa

Beta 30.01.2019

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je danas Savez za Srbiju (SzS) da "konstantno obmanjuje javnost", navodeći da je jedan od lidera tog opozicionog bloka Dragan Đilas "decembra 2008. godine prvi put obećao Beograđanima izgradnju metroa".

Zamenik šefa odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Radoslav Marjanović naveo je u saopštenju da Đilas, dok je obavljao funkciju gradonačelnika Beograda, "nije bio u stanju da pripremi ni plansku dokumentaciju kao ni projekat za izgradnju metroa".

"Umesto toga Beograđanima je Đilas ostavio samo obećanje o izgradnji metroa i dug od 1,2 milijarde evra, kao i gradska javna preduzeća pred kolapsom. Poručujem licemerima iz Saveza za Srbiju da kao što smo ispunili obećanje o izgradnju Beograda na vodi tako ćemo i započeti izgradnju beogradskog metroa", naveo je Marjanović a preneo SNS.

Prethodno je zamenik šefa odborničke grupe SzS u Skupštini Beograda Nikola Jovanović ocenio da je vladajuća partija "grubo obmanula" građanje predizbornim obećanjem da će se voziti metroom do 2022. godine.

Jovanović je u saopštenju naveo da prvi građevinski radovi "teoretski" ne mogu početi za vreme mandata aktuelne gradske vlasti, s obzirom da je tek juče raspisan tender za izradu plana generalne regulacije za prvu fazu metroa, što znači da još nisu počela geološka istraživanja.

"Od Srpske napredne stranke - koja za pet godina vlasti u prestonici nije ostavila nijedan kapitalni projekat i koja ni sneg u januaru ne ume da očisti, to se, nažalost, moglo očekivati. Imajući u vidu da je SNS čak prodavao karte za metro u predizbornoj kampanji, jasno je da se radi o neozbiljnoj družini koja poteže ovu temu samo kad se spremaju novi izbori", naveo je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

(Beta, 01.30.2019)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »