Haradinaj Veseljiju: Niste poslušali SAD kada ste pokušali da ukinete Specijalni sud za OVK

Beta 30.01.2019

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji "i drugi" nisu poslušali stav Sjedinjenih Američkih Država kada su kako je rekao, "zbog straha za sebe", pokušali da ukinu Specijalni sud za zločine OVK.

Kako je prenela prištinska agencija kosovapress.com, Haradinaj je u Juniku rekao da se u pokušaj ukidanja tog suda, decembra 2017. godine, uključio i predsednik Kosova Hašim Tači, iz straha da će se naći pred Specijalnim sudom.

"Nisu uspeli da obezbede glasove i da stave van snage Zakon o Specijalnom sudu. Tada nisu brinuli o prijateljstvu sa SAD, koje sada žele da sačuvaju jer je u pitanju bio njihov lični interes, strah od Specijalnog suda", kazao je kosovski premijer.

Haradinaj je pozvao predsednika Kosova Hašima Tačija, predsednika parlamenta Kadrija Veseljija, lidere opozicionih Demokratskog saveza Kosova i Sammopredeljenja, Isu Mustafu i Aljbina Kurtija da budu jedinstveni i da za ukidanje takse na uvoz robe iz Srbije uslove Beograd priznanjem Kosova, navodeći da bez priznanja neće doći do ukidanja takse.

"Ovo nije protiv Amerike. Nama je Srbija neprijatelj. Mi ćemo im dati tržište kada nas budu priznali", kazao je Haradinaj.

(Beta, 01.30.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »