Partizan u poslednjoj sekundi izgubio od Ritasa

Beta 30.01.2019

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Ritasa sa 77:78 (28:30, 12:14, 17:20, 20:14) u petom kolu Grupe E Evrokupa.

Crno-beli su ovim porazom ostali bez šanse da se plasiraju u četvrtfinale Evrokupa, dok će Ritasu biti potrebna pobeda u poslednjem kolu protiv Monaka.

Ritas je do pobede predvodio Artjom Parahovski sa 22 poena i osam skokova, dok je Eimantas Bendžijus dodao 21.

U ekipi Partizana istakao se Aleks Renfro sa po 11 poena i asistencija, dok je najefikasniji bio Džok Lendejl sa 14.

Partizan je stegnuto počeo utakmicu i sve je od samog početka išlo naopako ekipi Andree Trinkijerija, dok je Ritas, na drugoj strani, bio i više nego raspoložen u šutu. Litvanska ekipa je pogodila čak šest trojki iz osam pokušaja u prvoj deonici i to je ono što joj je donelo prednost od nekoliko poena. 

Ritas je na prvi odmor otišao s dva poena prednosti, a Partizan je trojkom Marinkovića na samom početku druge deonice poveo prvi put na meču. Ipak, Ritas je nastavio sjajno da šutira, na šta se nadovezao i dobar skok u napadu, pa je gostujuća ekipa tri minuta pre kraja imala i devet poena prednosti. Partizan je na poluvremenu imao zaostatak od četiri poena, ali je taj zaostatak u trećoj četvrtini narastao do 11. Izabranici Andree Trinkijerija su u tom periodu pokušavali da se vrate trojkama, ređali su se promašaji, a na drugoj strani je rasla prednost Ritasa.

Od tog momenta i rezulatata 49:60 usledile su dve trojke Marinkovića i poeni Lendejla pa su crno-beli prišli na 57:60. Partizan je imao šansu i za izjednačenje, ali je umesto toga litvanska ekipa pred poslednju četvrtinu stigla do prednosti od 57:64.Ubrzo je prednost Ritasa ponovo bila dvocifrena, ali je tu prednost sredinom četvrtine prvo "otopio" Lendejl sa šest uzastopnih poena. Tada je Partizan, nošen publikom, zaigrao na sve ili ništa.  Nekoliko sjajnih odbrana, skokova u napadu, trojka Sija, poeni Renforoa iz reketa i crno-beli su bili samo na minus jedan dva i po minuta pre kraja meča.

Sili je nakon toga napravio tehničku i dao Partizanu veliku šansu za vođstvo. Pejdž je pogodio slobodno bacanje (73:73), ali domaća ekipa nije iskoristila napad i to je bio uvod u uzbudljivu završnicu.

Igralo se koš za koš, Lendejl je 10,2 sekunde pre kraja pogodio za 77:76, ali je Ritas iskoristio poslednji napad. Pogodio je 0,2 sekunde pre kraja, a precizan je bio Parahovski s poludistance.

Utakmicu su u prepunom Pioniru pratili i selektor Srbije Aleksandar Đorđević, kao i Dejan Bodiroga i Nenad Krstić, koji su dočekani velikim aplauzima i ovacijama.

Partizan će u poslednjem kolu 5. februara gostovati Albi u Berlinu, dok će Ritas dočekati Monak

(Beta, 01.30.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »