U Čačku pozdravi za policijske kamere koje snimaju protest Jedan od pet miliona

Beta 08.02.2019

Protest "Jedan od pet miliona" održan je večeras u Čačku, a upućen je zahtev gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću koji je funkcioner Srpske napredne stranke, da podnese ostavku.

Jedan od organizatora protesta student Fakulteta političkih nauka Radiša Ćeriman iz Čačka rekao je da je gradonačelnik Todorović "odgovoran za urbanističku mafiju, za propast grada, za propast Fudbalskog kluba Borac, zagađenje reke Zapadna Morava, za stranačko zapošljavanje, za nestručan kadar na rukovodećim mestma u Čačku, za rušenje bioskopa Sutjeska i za građenje na njegovom mestu stambene zgrade koja ima sprat više od predviđenog urbanističkog plana".

"Pozdravljamo policijske kamere koje snimaju protest sa prozora zgrade Pošte (ispred koje je skup organizovan), republičkog posalnika SNS Marka Parezanovića koji nas na osnovu tih snimaka prebrojava i kaže da nas je samo 600 i sedište RTS-a koji nijednom nije izveštavao sa protesta u Čačku", rekao je Ćeriman.

Na protestu su govorili i profesor Agronomskog fakulteta u Čačku Duško Brković i medicinska sestra u penziji Olga Jakšić.

Sa razglasa je puštana rok muzika, kao i numera "Barbara, the singing bot" sastava SevdahBABY, pesma Đorđa Balaševića "Dno dna" i grupe Goblini "Ima nas".

Okupljeni građani prošetali su centralnim gradskim ulicama, uz zvuke pištaljki, uzvikujući "Ua", "Ostavke", "Uhapsite lopove".

Na početku kolone građani su nosili transparent sa natpisom "Čačak bez straha, Jedan od pet miliona", krpenu lutku sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića u zatvorskom odelu, i transaparente sa natpisima "RTS ne spavaj", Neću sendviče, hoću Gračanicu", Milune, pakuj kofere", "Mi Vučića hlebom, on nas kamenom".

Ispred zgrade koja je sagrađena na mestu bivšeg bioskopa Sutjeska, čiji je jedan od vlasnika gradonačelnik Čačka, okupljeni građani su uzvikivali "Ua, ostavka" i ispred vrata zgrade ostavili transparent sa natpisom "Ostavka. Milune, odlazi".

Demonstranti su isped zgrade u kojoj su prostorije Srpske napredne stranke držali lutku "Vučić u zatvorskom odelu", uzvikivali "Ua, izađite napolje", "Mi se ne bojimo, učimo da brojimo", i ostavili plakat sa natpisom "AV visi na svim televizijama, ne trebaju nam vešala".

Na protestu je, prema proceni medija, bilo oko 1.000 ljudi.

Organizatori su pozvali građane na sledeći protest u Čačku za sedam dana, u petak, u 18 časova ispred spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću u centru grada.

(Beta, 02.08.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »