Radikali potpisali otvoreno pismo podrške Nikolasu Maduru (VIDEO)

Beta 13.02.2019

Poslanička grupa Srpske radikalne stranke (SRS) potpisala je danas u ambasadi Venecuele u Beogradu otvoreno pismo podrške venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru.

Otvoreno pismo potpisalo je 22 poslanika SRS u kojem se navodi da pružaju "moralnu podršku" Maduru i narodu Venecuele.

Potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta rekla je da "SRS i Vojislav Šešelj stoje uz narod Venecuele i predsednika te zemlje Nikolasa Madura" i da žele da "pomognu u ovom teškom trenutku".

U Venecueli već duže vremena traje kriza, a dostigla je vrhunac kada se lider opozicije Huan Gvaido, koji podršku dobija iz SAD i Evrope, samoproglasio za predsednika zemlje.

Radeta je navela da je Srbija "pretrpela isto zlo od strane NATO i SAD".

"Iskreno se nadam da ćete imati pomoć Rusije i Kine, mi smo vam moralna podrška", rekla je Radeta i dodala su otvoreno pismo potpisali u "dubokom uverenju da će Maduro i narod Venecuele izdržati sve ovo".

Ona je rekla da se nada da će "pobediti slobodarske zemlje i da je narod Venecuele svoji na svome".

"Hvala što ste nam ukazali čast i prisustvovali našoj stranačkoj slavi juče", rekla je Radeta i prenela pozdrave predsednika SRS Vojislava Šešelja, koji je bio sprečen da danas prisustvuje.

Ambasadorka Dija Nader de el Andari zahvalila je radikalima na pozivu za stranačku slavu, a posebno što se na slavi lider radikala "obratio narodu Venecuele".

Ona je navela da ju je "engleski jezik limitirao" da se iskreno zahvali Šešelju i da "oseća odbojnost prema engleskom jeziku", posebno zbog pritisaka koje Amerika vrši nad Venecuelom.

Ona je kazala da se nada vojnoj pomoći Rusije i Kine i dodala da "nije manje važna ni moralna podrška".

"Moralna podrška najjače je oružje", rekla je ambasadorka i dodala da je važno "uticati na javno mnjenje posebno kada se radi o propagandi o dešavanjima u Venecueli".

Ambasadorka je radikalima predala i pismo zamenika ministra spoljnih poslova za Evropu Ivana Hila koje je poslao predsedniku SRS Vojislavu Šešelju.

Ona je navela da je zamenik ministra Hil do sada obišao osam zemalja u Evropi i da sledećeg utorka dolazi u posetu Beogradu. Hil je podneo zahtev za sastanak Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

CELOKUPNI VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

(Beta, 02.13.2019)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »