Jovanović (DSS): Bojkot izbora u najavi a tema jedna lista

Beta 14.02.2019

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da se postavlja pitanje "čemu potreba za zajedničkom predizbornom listom opozicije u trenutku kada se govori o bojkotu" eventualnih vanrednih parlamentarnih izbora i dodao da je saradnja opozicije potrebna oko uvođenja pluralizma u javni prostor.Jovanović je u intervjuu za Politiku kazao da DSS nije potpisao takozvani Sporazum sa narodom, ocenivši da su "stvari konfuzne" i zapitao čemu insistiranje na vladi eksperata ako se prethodno obezbede normalni demokratski uslovi za održavanje izbora.

"Borba za uvođenje pluralizma u javni prostor trebalo bi da bude glavni, ako ne jedini, zajednički cilj opozicije. Jednom kada se to ostvari, ne vidim zašto bi celokupna opozicija morala da ide pod jednu zastavu, jer se politički u mnogo čemu razlikujemo", ocenio je predsednik DSS-a.

Jovanović je istakao da bi bilo potrebno da minimum šest meseci pre održavanja izbora bude otvoren medijski prostor za iznošenje različitih političkih stavova i istinsku javnu debatu, a ne "galamu i divljačko nadvikivanje na koje nas navikavaju predstavnici SNS-a".

Na pitanje da li će DSS možda na sledećim izborima nastupiti u koaliciji sa strankom Aleksandra Šapića, Jovanović je odgovorio "o tom po tom".

"Kada gradite sebe - a to je upravo ono što sada radimo - ne razmišljate o predizbornim koalicijama. O njima tim pre ne razmišljamo što izbori, na koje će biti moguće izaći, nisu blizu. Verujem uostalom da i Aleksandar Šapić razmišlja na sličan način", zaključio je lider DSS-a.

Jovanović je pozvao građane da dođu na protestni skup protiv secesije Kosova i Metohije koji će biti održan 18. februara u Beogradu.

(Beta, 02.14.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »