Jovanović (DSS): Odbijanje secesije i odustajanje od integracija uslov očuvanja države

Beta 15.02.2019

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas, povodom Dana državnosti, da je za očuvanje države i slobode neophodna temeljna promena državne politike, a pre svega odlučno odbijanje secesije Kosova i vođenje politike vojne i političke neutralnosti, što podrazumeva odustajanje od evropskih integracija.

U pisanoj izjavi, Jovanović je rekao da žrtve predaka, koji su položili živote da bi Srbija bila slobodna i obnovila državnost, obavezuju i današnje generacije da sačuvaju slobodnu državu koju su nasledili. 

Lider DSS je, međutim, naveo da moramo da se upitamo da li današnje elite baštine državotvornost onih kojima je ideal slobode, izgradnje i odbrane države bio na prvom mestu.

"Potvrđena spremnost većeg dela političkih elita da priznaju secesiju Kosova i odreknu se dela svog naroda i dela državne teritorije, kao i odlučnost kojom se odriču dela suvereniteta Srbije strmoglavljujući je u Evropsku uniju, belodano ukazuje da je državotvorna politika proterana, a cilj ogromne većine političkih aktera nije ostvarenje interesa Srbije, već samo dolazak na vlast", naveo je on.

(Beta, 02.15.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »