Stamatović: Kupovinom sportske hale unapređen rekreativni turizam na Zlatiboru (VIDEO)

Beta 22.02.2019

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je danas da je kupovinom sportske hale ta opština u značajnoj meri unapredila sportsko-rekreativni turizam na Zlatiboru.

On je agenciji Beta na 41. Međunarodnom sajmu turizma rekao da je opština Čajetina "sopstvenim finansijskim sredstvima" obezbedila sportsku halu koja će omogućiti dalji razvoj turizma.

"Pored kupovine sportske hale, sopstvenim resursima gradimo i gondolu, za razliku od nekih drugih lokalnih samouprava u kojima su predsednici opština stranački funkcioneri koji u najvećoj meri koriste državni novac", naveo je Stamatović.

Prema njegovim rečima, turiste na Zlatiboru tokom godine "očekuje bogat i zanimljiv program", odnosno posete kulturnim i istorijskim spomenicima, brojni koncerti i izleti.

"Ozbiljno se pripremamo za predstojeću letnju turističku sezonu u kojoj će biti za svakog po nešto", kazao je Stamatović.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović rekao je da u tom planini stalno ima turista i da oni najčešće posećuju Mokru Goru, Drvengrad, rezervat Uvac i Višegrad.

"Zlatibor je i vazdušna banja, ali i odlično mesto za odmor i rekreaciju", naveo je on i dodao da su 80 odsto posetilaca Zlatibora domaći turisti.

Prema rečima Živanovića, Zlatibor se kao turistička manifestacija stalno razvija, a velika investiciona ulaganja čine ga spremnijim za nova turistička tržišta.

"Zlatibor je destinacija koja živi 365 dana u godini i više nema vansezonu", kazao je on.

Direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija Miroslav Rađen rekao je da je Zlatibor najposećenija destinacija u to regionu.

"Naš turistički promet je u 2018. povećan za 10 odsto u odnosu na 2017. U tome je veliki značaj imao turistički prsten koji obuhvata krstarenje rekom Drinom, obilazak Višegrada, vožnja Šarganskom osmicom i druge zanimljive sadržaje", naveo je on.

Rađen je rekao da među gostima Zapadne Srbije prošle godine bilo najviše kineskih turista.

"Zapadna Srbija je najatraktivniji turistički deo naše zemlje, posle Beograda. Značajna je i naša ponuda u seoskom turizmu, kao i aktivni odmor", kazao je Rađen.CELOKUPNI VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

(Beta, 02.22.2019)

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »