Novi Sad: Sa porukom talasaj, u petak novi protest Jedan od pet miliona

Beta 27.02.2019

Sa porukom "TALASAJ", u petak će u Novom Sadu biti održan sedmi po redu protest "Jedan od pet miliona" na kome će po najavama organizatora, govoriti student i višestruki pobednik takmičenja u besedništvu Nikola Sibinčić i karikaturista Predrag Koraksić Koraks.

Skup će kako je najavljeno, početi u 18 časova na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta dok će na Pozorišnom trgu i tokom trajanja protestne šetnje biti izložene Koraksove karikature, među kojima i ona na kojoj je prikazan predsednik Srbije Aleksandar Vučić dok se "grčevito drži za glasačku kutiju i tako pokušava sačuvati od talasa građanskog nezadovoljstva".

Organizatori protesta su naveli da će građani sa Pozorišnog trga krenuti duž ulice Jovana Subotića, odakle će skrenuti u Kisačku a potom i u Bulevar kralja Petra Prvog.

"Zatim će kolona skrenuti u Bulevar oslobođenja, pa u Jevrejsku i tako ponovo stići na raskrsnicu kod Norka, gde će ovonedeljna šetnja biti okončana", naveli su organizatori.

Dodali su i da će se protestu u petak pridružiti i studenti Univerziteta u Novom Sadu koji će se u u 17 časova okupiti kod fontane ispred Studentskog doma "Slobodan Bajić" gde će im se obratiti glumac Sergej Trifunović.

(Beta, 02.27.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »