Remi Totenhema i Arsenala

Beta 02.03.2019

Fudbaleri Totenhema i Arsenala odigrali su danas u londonskom derbiju na Vembliju nerešeno 1:1, u utakmici 29. kola Premijer lige.

Arsenal je poveo u 16. minutu golom Arona Remzija, a izjednačio je Hari Kejn u 74. minutu iz penala. Penal je dosuđen posle starta Škodrana Mustafija nad Kejnom, a domaći igrači protestovali su pošto su smatrali da je napadač Totenhema bio u ofsajdu pre tog prekršaja.

Kejn je sa devet pogodaka najbolji strelac u derbijima severnog Londona.

U 24. minutu zbog ofsajda poništen je gol Kejna. Totenhem je u završnici prvog dela igre imao dve dobre šanse, pokušali su Musa Sisoko i Kejn, ali je golman Arsenala Bernd Leno oba puta dobro intervenisao.

Obe ekipe su u drugom poluvremenu imale šanse za gol. U Totenhemu dobre prilike su propustili Tobi Aldervejreld i Erik Lamela, a sa druge strane neprecizan je bio Aleksandar Lakazet.

U 90. mintu dosuđen je penal za Arsenal pošto je Davinson Sančes oborio Pjera Emerika Obamejanga. Obamejang je izveo penal, a golman Ugo Ljoris je odlično odbranio. U nastavku akcije Obamejang je ponovo pokušao, ali je njegov šut blokirao Jan Vertongen.

Arsenal je utakmicu završio sa desetoricom, pošto je Lukas Toreira u petom minutu nadoknade vremena dobio direktan crveni karton zbog oštrog starta na Deniju Rouzu.

Totenhem je prvi put ove sezone u prvenstvu odigrao nerešeno, a poslednje tri utakmice je bez pobede. Ekipa Maurisija Poketina je treća na tabeli sa 61 bodom i ima četiri boda više od Arsenala, koji je danas prekinuo niz od tri pobede.

(Beta, 03.02.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »