DS: Ministar Stefanović da objasni svoju ulogu u kupovini hotela Šumadija

Beta 15.03.2019

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da objasni svoju ulogu u kupovini hotela "Šumadija", nakon informacija BIRN-a da je njegov otac razgovarao sa nekadašnjim vlasnikom tog ugostiteljskog objekta o kupovini pre nego što je grupa nepoznatih mladića demolirala ulaz u taj beogradski hotel.

"Posle afere sa trgovinom oružjem, postavlja se pitanje uloge oca ministra Nebojše Stefanovića u demoliranju i preprodaji hotela Šumadija u Beogradu... Zahtevamo od ministra da se ne krije iza funkcije, da javnosti i tužilaštvu pruži sve informacije o svom i učesću svoga oca u ovom incidentu", navela je DS.

Ta stranka je ocenila da je u Srbiji došlo do sveopšteg porasta kriminaliteta, što se ogleda u svakodnevnim mafijaškim likvidacijama, pretnjama političkim neistomišljenicima.

DS je navela da je očigledna nesposobnost i nemoć ministra Stefanovića i njegovih saradnika da se upuste u borbu sa kriminalom.

"Sa velikom zabrinutošću se pitamo kakvu poruku šalje Ministarstvo unutrašnjih poslova kriminalnim krugovima u zemlji ako je i sam ministar umešan u kriminogene aktivnosti", navela je ta stranka.

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) objavila je u četvrtak da su huliganskom demoliranju hotela "Šumadija" na Banovom Brdu, sredinom februara, prethodili pregovori oko prodaje tog ugostiteljskog objekta koje je vodio Branko Stefanović, otac Nebojše Stefanovića.

(Beta, 03.15.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »