Jovanović (DSS): Ujedinjenje Kosova i Albanije bi otvorilo pitanje spajanja Srbije i Republike ...

Beta 16.03.2019

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da međunarodnoj zajednici treba staviti do znanja da bi se na zamisao o ujedinjenju Kosova i Albanije "neizostavno otvorilo pitanje "ujedinjenja Srbije i Republike Srpske", objavio je Blic u izdanju od subote.

Jovanović je za taj list rekao da bi to verovatno otvorilo i "žarišta u Makedoniji i Crnoj Gori", te da Albancima treba staviti do znanja da im se nikako ne bi isplatilo "ni zveckanje oružjem, a kamoli njegova upotreba".

Govoreći o građanskim protestima u Srbiji, Jovanović je rekao da DSS "podržava proteste jer apsolutno razume nezadovoljstvo građana stanjem u zemlji", ali da mu se čini da vlada "prevelika konfuzija" u pogledu same organizacije, kao i u pogledu zahteva koji se iznose.

"Drugi je problem što smatramo da je te proteste bilo potrebno drugačije organizovati, uobličiti i ispostaviti jasne, konkretne i dostižne zahteve koji se prvenstveno tiču medijske sfere odnosno vraćanja pluralizma u javnu raspravu", rekao je Jovanović.

(Beta, 03.16.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »