Bujošević: Nasilnim upadom u RTS protesti izgubili legitimitet

Beta 16.03.2019

Direktor Radio televizije Srbije Dragan Bujošević izjavio je večeras da su nasilnim upadom demonstranata i dela opozicije u zgradu javnog servisa, protesti "izgubili legitimitet".

"Zakon o javnim medijskim servisima kaže da je RTS institucionalno samostalana i nezavisna, a deo lidera opozcije koji je upao u RTS hteo je suprotno zakonu da određuje programsku šemu i programske sadržaje", rekao je Bujošević u obraćanju u trećem Dnevniku RTS-a.

On je kazao da zaposleni nisu večeras mogli normalno da rade i da je jedan od demonstranata došao sa motornom testerom.

"Izvinjavam se svim ljudima koji su se nalazili u zgradi što im mi i država nismo omogućili da normalno rade svoj posao", rekao je Bujošević.

On je kazao i da zaposleni RTS neće upadati u stranačke prostorije opozicije, jer znaju da je to nasilje.

"Nadam se da je ovo poslednji upad i da će državni organi reagovati ubuduće", rekao je Bujošević i kazao da očekuje osude domaćih i međunarodnih novinarskih udruženja.RTS je u trećem Dnevniku preneo da su demonstranti provalili u zgradu javnog servisa i tom prilikom gurali zaposlene.

Kako je naveo RTS, lider Saveza za Srbiju Boško Obradović je potom razgovarao s policijom i dobio uveravanja da neće biti primenjena sila.

Uz napomenu voditelja na početku emisije da zbog upada demonstranata u zgradu, "tek sad smo u mogućnosti da emitujemo Dnevnik",  RTS je prikazao snimke koškanja u hodnicima.

Obradović je rekao da je sve bilo učinjeno bez nasilja.

(Beta, 03.16.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »