Živković: Skupština zakazana samo da bi se nešto dešavalo

Beta 20.03.2019

Poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je današnja sednica Skupštine Srbije zakazana "samo da bi se nešto dešavalo" i apelovao na vladajuću većinu da na dnevni red stavi predloge zakona koje i on predlaže.

Na dnevnom redu skupštine je Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i Predlog rezolucije Skupštine Srbije o Vojvodini koji su podneli poslanici opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine a koji nije podržala Vlada i skupštinski odbor za ustavna pitanja.

"Vladajuća struktura je to stavila na dnevni red, a kako će se o tome glasati to će zavisiti od mnogo faktora a ni jedan od njih nije parlamentarizam, demokratija, razum", kazao je Živković novinarima u skupštinskom holu i dodao "zato ja danas bojkotujem rad skupštine".

On je predložio vladajućoj većini da na dnevni red stavi izmene zakona iz oblasti zdravstva, koje predlaže već duže vreme, a kojima se predviđa obavezan lekarski pregled kandidata za poslanike, ministre i predsednika države.

"To je neophodno da poslanici ne bi glasali na dugme, na zvuk zvona, jer to je prikladnije nekim drugim vrstama", rekao je Živković.

Kritikovao je beogradsku vlast zbog izgradnje žičare, navodeći da bi novac predviđen u tu svrhu mogao da se upotrebi za izgradnju obdaništa i kupovinu novih autobusa.

"Trebalo bi da proširim svoj predlog o zakonima iz oblasti zdravstva i na odbornike, gradonačelnike, a posebno zamenike gradonačelnika, kako ne bi donosili odluke koje nemaju veze sa razumom", ocenio je Živković.

(Beta, 03.20.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »