U Novom Sadu na protestu održan prvi Novosadski Dnevnik uživo

Beta 22.03.2019

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu organizovali su večeras ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine (RTV) prvi "Novosadski Dnevnik uživo".

Ispred zgrade RTV je tokom protesta postavljena bina sa rasvetom, na kojoj je bio transparent "Jedan od pet miliona Novi Sad", a Dnevnik je vodio novinar Igor Mihaljević.

Mihaljević je poručio da na taj način novinari pokazuju da odbijaju da "pasivno posmatraju srozavanje profesije i demokratije".

On je najavio da će se u tom "uličnom" Dnevniku petkom govoriti o najvažnijim zbivanjima u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji, "o kojima RTV i drugi mediji ne izveštavaju".

Gost Dnevnika bio je bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković, student Brajan Brković, odbornik u Skupštini Novog Sada Lazar Runjanin i fotograf Vladimir Vava Jovanović.

Svim gostima Dnevnika postavljeno je pitanje da prokomentarišu presudu Radovanu Karadžiću.

Gosti "uličnog dnevnika" su poručili da "presuda mora da se poštuje", te da "svi zločinci treba da odgovaraju imenom i prezimenom", a pojedini građani su negodovali zbog ove teme iz publike, uz komentar da "nisu došli da protestuju protiv Karadžića, već protiv Vučića".

Organizatori protesta su ranije ove nedelje zatražili prijem kod rukovodstva RTV, kako bi im predali zahteve demonstranata, uz poruku da je "javni servis vlasništvo građana i da u skladu sa tim treba da izveštava i o građanskim protestima".

Rukovodstvo je prihvatilo poziv za sastanak i očekuje se da će on biti održan u ponedeljak 25. marta u jutarnjim satima.

Mihaljević je najavio da će svakog petka građani na istom mestu imati prilike da slušaju "slobodni Dnevnik".

(Beta, 03.22.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Vojvodina, najnovije vesti »