Jovanović u Vranju: Vučić blefira, kontramitinga u Beogradu neće biti

Beta 29.03.2019

Potpredsednik Narodne stranke i predsednik odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović pozvao je danas Vranjance da se priključe protestu u Beogradu 13. aprila, za koji je rekao da se neće završiti dok vlast ne padne, a da građani ne treba da budu zaplašeni najavljenim kontramitingom 19. aprila jer "Aleksandar Vučić blefira i kontramitinga neće biti".

Jovanović je pre početka protestne šetnje "Jedan od pet miliona" rekao da "svako ima svoje male ili velike razloge da učestvuje na zajedničkom mitingu protiv vlasti u Beogradu, kao i da se taj miting neće završiti "dok diktator ne pristane na fer i poštene izbore".

"Beograđani su dobri domaćini a to ćete moći i da vidite 13. aprila. Spremite se, ponesite vreće za spavanje, ako treba miting će trajati i 13, i 14, i 15. aprila sve dok se ne ispuni naš uslov - raspisivanje fer i poštenih izbora u roku od šest do devet meseci, a na fer i poštenim izborima on (Aleksandar Vučić) zna da nema nikakve šanse", rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić preti kontramitingom u Beogradu "da bi podigao poljuljani moral simpatizerima".

Funkcioner Saveza za Srbiju iz Novog Sada Miroslav Vasin okupljenim Vranjancima rekao je da "svi u bilo kom gradu u Srbiji imaju iste probleme koji se svode na to da vlast pokušava da ih prevari i napravi budalama, da veruju njihovim rečima a ne svojim očima".

"Kažu da Srbija ima najveći BDP u Evropi, a on je najmanji u Srbiji, kažu da su smanjili nezaposlenost, a nezaposlenost se smanjuje zato što mladi odlaze, smanjili zaduženost - a zaduženost veća za deset milijardi dinara, podstiču rađanje a hrana za bebe skuplja nego u Nemačkoj. To je ta Srbija obmane, laži i prevare", kazao je Vasin.

Više stotina Vranjanaca je nakon obraćanja govornika sa transparentom "Jedan od pet miliona - za Vranje bez straha" prošetalo centralnim gradskim ulicama. Protestne šetnje se u Vranju organizuju svakog petka od kraja januara.

(Beta, 29.03.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »