Bastać: Vesićeve krivične prijave besmislene

Beta 07.04.2019

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać ocenio je danas potpuno besmislenim krivične prijave čije je podnošenje najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić zbog premeštanja ograda sa gradilišta na Trgu Republike u Beogradu tokom protesta "Jedan od pet miliona".

Bastać je na konferenciji za novinare rekao da ne vidi kakva je šteta napravljena, koja po navodima gradskih vlasti iznosi 10.000 evra, jer su ograde sa gradilišta odnete do Skupštine Beograda i potom u roku od sat vremena vraćene.

"Ukoliko stignu najavljene četiri krivične prijave protiv mene, zameniću ime i isti tekst upotrebiti i staviti ime Goran Vesić", rekao je Bastać i naveo da su učesnici protesta "Jedan od pet miliona" odneli ograde sa gradilišta kao "blokadu upozorenja", dok su predstavnici vlasti potpuno izmenili trajno stanje i duh Beograda.

Prema njegovim rečima opozicione stranke traže referendum na kome bi se građani izjasnili o najnovijim građevinskim radovima na teritoriji opštine Stari grad, a da bi bio raspisan potrebno je da se po hitnom postupku sazove sednica lokalne Skupštine.

"Siguran sam, već sam razgovarao sa odbornicima, imamo potrebnu većinu", rekao je Bastać odgovarajući na pitanje da li ima podršku odbornika za takvu odluku.

(Beta, 04.07.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »