DS: Šešelju oduzeti poslanički mandat, zaustaviti njegov govor mržnje

Beta 09.04.2019

Demokratska stranka zatražila je danas da skupštinski Administrativni odbor oduzme poslanički mandat predsedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju zbog napada na potpredsednicu stranke, poslanicu Aleksandru Jerkov i da nadležne institucije "zaustave njegov govor mržnje".

"Najoštrije osuđujemo napad osuđenog ratnog zločinca na Jerkov", navedeno je u reagovanju na Šešelja, koji je na tviteru pretio i vređao Jerkov.

U saopšenju je navedeno da "potreba predsednika države Aleksandra Vučića da ima saveznika nije jača od potrebe građana i građanki da žive u zemlji u kojoj  nema fašizma".

DS očekuje žensku solidarnost i podršku Aleksandri Jerkov, jer, "danas je u pitanju ona, a sutra bilo koja žena koja se usudi da javno progovori o osuđenom ratnom zločincu ili drugim napasnicima".

"Već 4 meseca zajedno sa građankama i građanima Srbije na ulici zahtevamo da Srbija bude zemlja slobode,  ravnopravnosti i nenasilja, koja će imati snage da se suoči sa prošlošću. U boljem društvu koje želimo da ponovo izgradimo neće biti mesta za ovakve postupke i pojave", poručio je DS.

(Beta, 04.09.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »