CIK: Izborna kampanja za gradonačelnike opština na severu Kosova od 13. do 17. maja

Beta 09.04.2019

Centralna izborna komisija Kosova (CIK) donela je danas odluku o početku priprema izbora za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova i odredila da se izborna kampanja organizuje od 13. do 17 maja.Nakon raspisivanja na sastanku u ponedeljak, CIK je odlučio da odredi rokove za izborne aktivnosti za vanredne izbore u te četiri opštine.

"Na sastanku u ponedeljak, CIK je odlučio da odredi rokove za izborne aktivnosti za vanredne izbore u ove četiri opštine, koji će se održati 19. maja 2019 godine", kaže se na sajtu CIK-a.

Utvrđeno je da će prijavljivanje političkih subjekata i kandidata početi 9. aprila i da će se završiti 18. aprila 2019, dok će potvrđivanje i objavljivanje političkih subjekata i kandidata obaviti 22. aprila.

Kako je odlučeno rok za određivanje redosleda na glasačkom listiću je 28. april, dok je rok za određivanje ograničenja troškova za kampanju 12. april.

Podnošenje zahteva za akreditovanje organizacija za posmatranje izbornog procesa će početi 9. aprila i završiće se 12. maja, dok će se imenovanje Opštinskih Izbornih Komisija (OIK) obaviti 15. aprila.

Prijavljivanje za registraciju birača van Kosova će početi 25. aprila i završiće se 30. aprila, dok je prijavljivanje za registraciju birača sa posebnim potrebama od 9. do 13. maja.

(Beta, 04.09.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »