Zatvorene ulice u centru Novog Sada zbog Vučićevog mitinga

Beta 11.04.2019

Iako nije bilo najavljeno, od jutros su za saobraćaj zatvorene brojne ulice u centru Novog Sada, zbog održavanja mitinga u sklopu kampanje "Budućnost Srbije", koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U pešačkoj zoni, na Trgu slobode i na prilazima trgu, odvijaju se pripreme za održavanje mitinga.

Mogu se videti i radnici kako dizalicom pomažu da se na Tanurdžićevoj palati postave transparenti sa imenom predsednika Srbije.

Dnevni list Danas je objavio da je Grad Novi Sad organizator današnjeg skupa koji će se održati na Trgu slobode u centru grada.

Glavni govornik biće Vučić, a kako je najavljeno, okupljenima će se obratiti i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade rekao je ranije da će to biti jedan od najvećih skupova koji je ikada održan u Vojvodini, pošto će na njega organizovano autobusima doći simpatizeri Srpske napredne stranke iz cele Vojvodine, ali, prema nekim najavama, i iz drugih krajeva zemlje.

Prilikom ranijih sličnih okupljanja, piše dalje Danas, Vučićevi simpatizeri dovoženi su autobusima, koji su parkirani duž keja na Dunavu. Pretpostavlja se da će to i ovog puta biti parkiralište za više desetina, a možda i stotina autobusa.

Istovremeno, organizatori protesta Jedan od pet miliona navode da nijedan autobuski prevoznik ne sme da prihvati da organizovano prevozi građane na miting u Beogradu u subotu, 13. aprila. Oni kažu da se plaše Vučićeve odmazde i vanrednih tehničkih pregleda, inspekcijskih kontrola i sličnih poteza vlasti.

(Beta, 04.11.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »