Zvezda ponovo ubedljiva protiv Budućnosti, na korak od titule

Beta 14.04.2019

Košarkaši Crvene zvezde poveli su večeras sa 2:0 u finalu plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti, pošto su u Beogradu pobedili sa ubedljivih 107:69 (26:19, 28:19, 22:16, 31:15).

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Stratos Perperoglu sa 17 poena, poen manje ubacio je Kej Si Rivers, Ognjen Dobrić je postigao 12, a Bili Beron i Majkl Odžo po deset.

Nemanja Gordić je bio najbolji u ekipi Budućnosti sa 11 poena, dok su po deset dodali Filip Barović i Džejms Bel.

Treća utakmica finala igra se u sredu u Podgorici.

Početak druge finalne utakmice plej-ofa ABA lige u hali "Aleksandar Nikolić" ponovo je pripao Podgoričanima koji su imali vojdstvo od 4:0. Crveno-beli su serijom 8:0 došli do preokreta, ali je Budućnost uzvratila istom merom predvođena vezanim poenima Erla Klarka.

Crvena zvezda je ipak u finišu prve četvrtine poenima Filipa Čovića i s pet vezanih poena Perperoglua, odnosno serijom 9:1, načinila preokret i došla do prve osetnije prednosti (26:19).

Tamo gde su se zaustavili u prvoj četvrtini nastavili su crveno-beli sjajnom igrom u prva četiri minuta druge. Ognjen Dobrić je trojkom otvorio drugih 10 minuta za prvu dvocifrenu prednost domaćina. Raspoloženi Čović i Perperoglu su povukli Zvezdu ka ubedljivoj prednosti.

Budućnost nikako nije imala rešenja za napad crveno-belih, dok su s druge strane imali i realizacijom slobodnih bacanja (8/17).

Gotovo svi igrači Zvezde pogađali su iz igre, s obzirom na to da su na poluvremenu imali 13 od 15 pogođenih šuteva za dva, pa su u jednom trenutku imali i vođstvo od 20 poena (54:34). Podgoričani su do prve pauze delimično uspeli da umanje zaostatak, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 54:38.

Budućnost je na početku treće četvrtine posle dve trojke Bela prišla na 12 poena zaostatka, ali to je praktično bilo sve što je tim Jasmina Repeše uspeo da uradi, pošto je Zvezde nošena glasnim navijanjem i raspoloženim igračima samo uvećavala prednost.

Proradio je i najbolji igrač crveno-belih Bili Beron, pridružili su se Dobrić i Kejsi Rivers, a Perperoglu je nastavio tamo gde je stao u prvih 20 minuta, pa je Zvezda vodila sa 87:54 na osam minuta pre kraja meča.

Finiš poslednje deonice obeležila je i povreda Perperoglua koji se nakon jednog doskoka uhvatio za list desne noge, a timski lekari su ga ispratili u svlačionicu.

Usled velike prednosti, neizvesnosti u poslednjoj deonici nije bilo, pa je Zvezda tako došla do vođstva od 2:0 u finalnoj seriji ABA lige.

(Beta, 04.14.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »