Brnabić: Ukidanje taksi je minimum minumuma za nastavak razgovora s Prištinom

Beta 17.04.2019

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Beogradu da je ukidanje kosovskih taksi na robu iz Srbije "minimum minumuma" za nastavak razgovora s Prištinom i da od predstojećeg susreta u Berlinu ne očekuje mnogo.

"Ne očekujem mnogo (od susreta u Berlinu), mi smo pozvani, saslušaćemo šta imaju da nam kažu", rekla je Brnabić posle obilaska audiovizuelnog arhiva i centra za digitalizaciju Srpske akademije nauka i umetnosti.

Na sastanku u Berlinu 29. aprila učestvovaće lideri Zapadnog Balkana i visoki zvaničnici EU, a Srbiju i Kosovo će predstavljati i predsednici i premijeri.

Brnabić je kazala da ne misli da će Srbiji na tom sastanku biti servirana neka gotova rešenja i da ne misli da takva ambicija postoji.

Ona je navela da će eventualni pokušaji da se promeni format pregovora Beograda i Prištine kako bi se Srbija privolela da sedne za pregovarački sto bez ukidanja kosovskih taksi, biti neuspešni.

Premijerka Srbija je ocenila da Priština ne želi kompromis i dodala da je to pokazala usvajanjem platforme koja je, kako je kazala, usmerena protiv dijaloga.Najava iz opozicije u vezi s mitingom u petak je zapanjujući nedemokratski činPremijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Beogradu da je "aposlutno zapanjujući nedemokratski čin" najava iz opozicije da će proveravati ko je napustio svoje radno mesto kako bi došao na miting vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) u petak.

"To je pretnja nasiljem prema onima koji ne misle kao oni", rekla je Brnabić danas posle obilaska audiovizuelnog arhiva i centra za digitalizaciju Srpske akademije nauka i umetnosti.

Brnabić je kazala da taj deo opozicije treba da prouči šta su demokratski standardi i da ih se pridržava.

Ona je dodala da vlast nikada nije evidentirala ljude koji idu na građanske proteste, niti im je pretila nekim merama.

U petak će u Beogradu biti održan miting SNS "Stop nasilju", u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

(Beta, 04.17.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »