Lutovac: Đilas smatrao da političari ne treba da govore na protestu 13. aprila

Beta 17.04.2019

Predsednik Demokratske stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Zoran Lutovac izjavio je da je poslednji opozicioni protest u Beogradu uspeo, a da jedan od lidera SzS Dragan Đilas nije govorio pred okupljenima jer je smatrao da lideri stranaka ne bi trebalo da govore na tom skupu.Lutovac je u intervjuu za Blic u izdanju od četvrtka, 18. aprila kazao da je protest 13. aprila u Beogradu uspeo i da se to vidi po reakcijama vlasti.

"Toliko pažnje, komentara, osvrta, direktnih i posrednih obraćanja vlasti i njihovih medija samo potvrđuje činjenicu da je protest uspeo", ocenio je Lutovac.

Upitan da prokomentariše to što su građani zviždali tokom obraćanja lidera Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, Lutovac je rekao da je on znao da se suoči sa tim jer je "pravi demokrata".

"Kod autokrate (Aleksandra) Vučića tako nešto ne može da se desi jer na njegove skupove dolaze samo 'provereni' i strogo kontorlisani građani. I to razlikuje demokratu od autokrate", kazao je Lutovac.

On je dodao da će SzS na odbijanje vlasti da prihvate iznete zahteve na tom protestu odgovoriti na racionalan način.

"Pokazaćemo na delu našu spremnost za dijalog koji vodi normalizaciji odnosa u društvu. Konkretizovaćemo je tako što ćemo podržati formiranje delegacije građana protesta 'Jedan od pet miliona'", najavio je on.

Lutovac nije isključio mogućnost ispoljavanja građanske neposlušnosti, ako vlast ne prihvati zahteve opozicije i dodao da to ne zavisi "samo od jedne strane".

(Beta, 04.17.2019)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »