SZS oštro osuđuje Đurića zbog napada na Radu Trajković

Beta 18.04.2019

Savez za Srbiju (SZS) je pozvao danas šefa kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da podnese ostavku zbog iznošenja "monstruozne laži o umešanosti Rade Trajković u istragu o ubistvu Olivera Ivanovića koju sprovodi kosovsko tužilaštvo".

"Najoštrije osuđuje hajku i crtanje mete na Radu Trajković koje sprovode režimski tabloid Alo i Marko Đurić... Zlokobna je sličnost između organizovanog naprednjačkog progona Rade Trajković i slične operacije koju su protiv Olivera Ivanovića sproveli isti Marko Đurić i TV Pink", kaže se u saopštenju.

"Podsećamo javnost da su naprednjaci isto ovako medijski blatili i monstruozno lagali o Oliveru Ivanoviću, kao i svima drugima na Kosovu koji se ne slažu sa njihovom katastrofalnom politikom. Nakon tih progona i laži, Oliver je ubijen od strane ljudi koji su još uvek van domašaja pravde", naveo je SZS.

SZS je, takođe, navela da će Đurića, predsednika Srbije Aleksandra Vučića, "kao i njihove prljave fabrike laži... smatrati odgovornim za svaki dalji korak progona ili bilo kakvo ugrožavanja Rade Trajković i da će po zakonu odgovarati nakon promene vlasti, kao i za navođenje medijskih nišana na Olivera Ivanovića".

(Beta, 04.18.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »