Vučić sa Putinom o Kosovu na margini skupa u Pekingu (VIDEO)

Beta 26.04.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas na margini skupa u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom sa kojim je razgovarao o Kosovu, predstojećem skupu u Berlinu i o ekonomskim temama.  

Kako je rečeno Beti u kabinetu predsednika Srbije, Vučić je Putinu rekao da ne razume neverovatne poteze Prištine, a ruski predsednik je rekao da Rusija pažljivo prati situaciju oko Kosova i da će Srbiji pružiti podršku.

Dvojica predsednika razgovarali su o energetskoj saradnji i izgradnji gasovoda, a Vučić je Putinu pokazao prve fotografije o početku gradnje gasovoda kroz Srbiju.

Vučić je na svom Tviter nalogu napisao da se zahvaljuje Putinu na podršci posebno kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i celovistosti Srbije.

Razgovarali su i o vojno-tehničkoj saradnji i modernizaciji pruge Stara Pazova-Novi Sad.

Vučić je rekao da je postignuto mnogo konkretnih rezultata.

Putin je rekao da je zadovoljan rastom ekonomske saradnje i zahvalio se na gostoprimstvu u Beogradu.

Vučić je ruskom predsedniku čestitao Vaskrs.

Predsednik Srbije je ranije danas razgovarao u Pekingu sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom. Kako je navedeno na Instagram profilu "Budućnost Srbije" Vučić i Lukašenko su razgovarali o unapređenju ekonomske i sveukupne saradnje i zajedničkom nastupu dve zemlje na trećem tržištu.

Vučić je prethodno danas prisustvovao otvaranju foruma Pojas i put na kome predvodi delegaciju Srbije.

(Beta, 04.26.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »