Barselona kaznila promašaje Liverpula i na Enfild nosi prednost od 3:0

Beta 01.05.2019

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras na svom terenu Liverpul sa 3:0, u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Golove za Barselonu postigli su Luis Suares u 26. minutu i Lionel Mesi u 75. i 82. minutu.

Revanš je na programu za šest dana na Enfildu.

U prvih 45 minuta ekipe su igrale na veoma visokom nivou, bilo je prilika na obe strane, a najbliži golu bili su Lionel Mesi i Sadio Mane.

Barselona je do prednosti stigla u 26. minutu golom Salaha. Đordi Alba je poslao fantastičnu loptu za Suaresa koji umakao odbrani Liverpula i poslao je preko Alisona Bekera.

Na samom početku drugog poluvremena Liverpul je imao tri velike prilike da izjednači, ali se u sve tri situacije istakao golman Barselone Mark-Andre Ter Štegen.

Prvo je u 47. minutu u sjajnoj poziciji bio Džejms Milner, pet minuta kasnije šut sa 18 metara oprobao Mohamed Salah, da bi u 59. minutu Egipćanin sjajno proigrao Milnera koji je po sredini šesnaesterca natrčao na loptu i šutirao, ali je Ter Štegen ponovo izašao kao pobednik.

Posle tih naleta Liverpula, Barselona je uzvratila preko Mesija i Vidala. Međutim, Vidal je umesto da sam završi akciju rešio je da proigra Suaresa i pogrešio.

Ekipa Liverpula je nastavila da diktira tempo, ali je za propuštene prilike usledila velika kazna u 75. minutu.

Suares je primio loptu u šesnaestercu i šutirao iz prve, ali je pogodio prečku. Međutim, lopta se odbila do Mesija koji se praktično ušetao u gol.

Samo sedam minuta kasnije usledilo je novo veliko slavlje navijača Barselone pošto je Mesi sjajno izveo slobodan udarac sa 25-26 metara za velikih 3:0. Bio je to 600. gol koji je postigao Argentinac u dresu Barselone.

Liverpul je do kraja meča imao veliku šansu da ublaži poraz, ali je prvo udarac Firmina sa gol linije izbacio Rakitić da bi potom na odbijenu loptu natrčao Salah i sa pet metara pogodio samo stativu.

U drugom polufinalu, fudbaleri Ajaksa posle prvog meča imaju prednost od 1:0 protiv Totenhema.

(Beta, 05.01.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »