Lutovac: Objektivnost i istinitost Kanala 9 postali su smetnja diktatu jednoumlja

Beta 03.05.2019

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac podržao je danas vlasnicu novosadske televizije Kanal 9 Maju Pavlović, koja ulazi u 19. dan štrajka glađu jer smatra da je zbog nečinjenja državnih i pravosudnih organa ugroženo funkcionisanje tog medija, navodeći da su "objektivnost i istinitost Kanala 9 postali smetnja diktatu jednoumlja".

Lutovac je u saopštenju povodom Međunarodnog dana slobode medija ocenio da su "sloboda, profesionalnost i istinitost kao princip još uvek nedostižni cilj u Srbiji" zbog kako je naveo, "sistematskog upiranja vlasti da medije kontrolišu, a mišljenje i slobodu ospore".

"Maja Pavlović, vlasnica TV K9, nailazila je u radu na birokratske prepreke i neutemeljene zahteve zbog doslednosti sa kojom je u programima branila dostojanstvo profesije. Objektivnost, blagovremenost i istinitost koja se čula sa tog kanala postala je smetnja diktatu jednoumlja, zato su joj kontinuirano otežavali stvaralačko bavljenje poslom", naveo je Lutovac a preneo DS.

Predsednik te stranke je dodao da u "demokratski organizovanim državama informisanje predstavlja četvrti stub vlasti" i da "omogućava i kontrolu vršenja politike i štiti interes građana, pružajući sliku objektivnog stanja".

"Situacija koja karakteriše medijsku sferu u Srbiji čini legitimnim i preko potrebnim ostvarenje i zahteva koje su učesnici protesta uputili vlastima", dodao je Lutovac.

(Beta, 05.03.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »