Jeremić: Protesti do ispunjenja zahteva, razgovaraćemo o formi i taktici

Beta 07.05.2019

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će lideri opozicije nastaviti da razgovaraju formama protesta i drugim taktičkim pitanjima, ali da strateški cilj ostaje isti - obezbeđivanje uslova za fer i demokratske izbore na kojima bi vlast Srpske napredne stranke mogla da bude smenjena.

"Nije tajna da postoje mnogi izazovi i da postoje različita gledišta o tome koja je taktika najbolja, koje taktičko rešenje primeniti, od 'Slobodne zone' do eventualno nekih drugih stvari. Uprkos tome, izuzetno je važno da ne izgubimo iz vida veliku sliku", rekao je Jeremić posle primopredaje dežurstva u "Slobodnoj zoni" u Pionirskom parku kod Predsedništva Srbije.

Jeremić je ponovio da su nastavak protesta, totalni bojkot institucija i jedinstvo na opozicionoj sceni tri najvažnija elementa bez kojih neće biti moguće zamisliti nastavak borbe za ostvarivanje fer izbornih uslova.

"Ovog trenutka, ta tri elementa postoje - protesti su nastavljeni, bojkot je i dalje potpun, a i opozicija je jedinstvena", rekao je Jeremić.

Jeremić je podsetio da protesti traju poslednjih pet meseci, i ocenio da je to dug i isrpljujuć proces, ali da taj proces nema alternativu i mora biti nastavljen.

"Važno je biti uporan. Mislim da je veliki zadatak političkih lidera da predvode u upornosti i zbog toga smo danas ovde, i nastavićemo sve dok se stvari u Srbiji ne budu promenile tako da građani mogu da slobodno odlučuju o svojoj sudbini", kazao je Jeremić.

(Beta, 05.07.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »