Denver poveo protiv Portlanda sa 3:2, dobra partija Jokića (VIDEO)

Beta 08.05.2019

Košarkaši Denvera poveli su sa 3:2 protiv Portlanda u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili sa 124:98.

Nagetse su predvodili srpski košarkaš Nikola Jokić sa 25 poena, 19 skokova i šest asistencija i Pol Milsap sa 24 poena uz osam skokova. Džamal Marej dodao je 18 poena, devet asistencija i pet skokova, a Geri Heris 16 poena i šest skokova.

Denver nije gubio tokom utakmice, imao je šest razlike posle prve četvrtine, na poluvremenu je vodio sa 18, a u jednom trenutku imao je i 31 poen prednosti.

Denveru je potrebna još jedna pobeda kako bi se plasirao u finale Zapadne konferencije. 

U ekipi Portlanda najefikasniji je bio Demjan Lilard sa 22 poena, Rodni Hud i Zek Kolins postigli su po 14, a Si Džej Mekalum 12 poena.

Naredna šesta utakmica igra se u četvrtak uveče u Portlandu.

Košarkaši Toronta poveli su protiv Filadelfije sa 3:2 u polufinalu plej-ofa Istoka, pošto su pobedili sa 125:89.

Paskal Siakam bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 25 poena, osam skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte, a dobru partiju prikazao je i Kavaj Leonard, koji je postigao 21 poen uz 13 skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte.

Kajl Lori u pobedi je učestvovao sa 19 poena, šest skokova i pet asistencija, Deni Grin sa 17, a Mark Gasol sa 11 poena.

Toronto je vodio poenom razlike posle prve deonice, ali je drugu dobio sa 37:17 i ubrzo otišao na 21 poen razlike, koliko je bilo na poluvremenu (64:43).

Reptorsi pokušavaju da se plasiraju u finale konferencije drugi put u četiri sezone. Oni su 2016. godine izgubili u finalu od Klivlenda u šest utakmica.

Filadelfija je izgubila dve uzastopne utakmice, nakon što je ostvarila dve vezane pobede. Najefikasniji u toj ekipi bio je Džimi Batler sa 22 poena, sedam asistencija i pet skokova, a Tobajas Heris postigao je 15 poena uz šest skokova. Džoel Embid dodao je 13 poena i šest skokova, ali je imao osam izgubljenih lopti.

Srpski centar Boban Marjanović postigao je šest poena i imao je dva skoka.

Naredna utakmica igra se u četvrtak uveče u Filadelfiji, a Toronto bi pobedom mogao da se plasira u finale.

(Beta, 05.08.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »