Demokratska stranka zahteva istragu o pretnjama Saši Paunoviću

Beta 16.05.2019

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da zahteva momentalnu reakciju državnih organa i nadležnih službi usmerenih na pronalaženju i sprečavanju lica odgovornih za pozive na nasilje i vođenje kampanje mržnje protiv potpredsednika Demokratske stranke Saše Paunovića.

"U slučaju da se država blagonaklono, u ulozi posmatrača, odnosi prema pretnjama potpredsedniku Demokratske stranke i izostane adekvatna reakcija, smatramo svojom obavezom i potrebom da o svemu izvestimo nadležne organe Saveta Evrope", navedeno je u saopštenju.

Iz DS ističu da je država obavezna da reaguje, jer nije reč o nedostatku uljudnosti, lepih manira i političkog sluha, već o jasno iskazanoj nameri, zloslutnoj, pretećoj i stvarnoj.

"Svoju borbu za slobodu, pravdu i istinu, Demokratska stranka vodi principijelno i dosledno i neće je zaustaviti fašisoidna priroda sistema koji agresivno preti", ističu iz te stranke.

Kako navode, "režim" Aleksandra Vučića etiketiranjem protivnika, lažima i neistinama utire put i daje podsticaj ekstremnim pojedincima i grupama koji u različitostima vide društvenu opasnost, a u integritetu pretnju.

"Orkestrirana akcija pod sponzorstvom stranke na vlasti, opskurne poruke i politička borba nelegalnim sredstvima kulminira direktnim pretnjama smrću. Jasno da je izostanak blagovremene i efikasne akcije stvorio preduslove da se mržnja izlije iz tokova i da bujica bude nastavljena u smeru koji vodi u ugržavanje bezbednosti", navode iz DS ističući da ničega benignog i ničega slučajnog u svemu tome nema.

Kako navode, ako se jedna uspešna lokalna samouprava i njen čelnik mogu i smeju kažnjavati, zato što su uspešnii i rade u interesu građana, onda se sistematski i nekažnjeno u Srbiji suspenduje pravo, demokratija i pluralizam.

(Beta, 05.16.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »