MK Grupa dobila više od 50 nagrada na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (VIDEO)

Beta 17.05.2019

Kompanija MK Grupa danas je saopštila da je i ove godine dobila više od pedeset nagrada na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, najznačajnijem agrobiznis događaju u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

Rekordni broj priznanja za poslovne uspehe, zlatne i srebrne medalje za kvalitet proizvoda koje su osvojile Agroglobe, Flora, Sunoko i Carnex, Žito Bačka, kompanije članice MK Grupe, još jedna je potvrda liderske pozicija te poslovne grupacije, navodi se u saopštenju.

"Naš sistem funkcioniše kao živ organizam. Inovacije i ulaganja u razvoj agrara automatski za sobom povlače unapređenje kvaliteta proizvoda prehrambeno-prerađivačkog sektora. Dokaz uspešnosti ovakve poslovne strategije je impozantan broj nagrada koje su sa sajma poljoprivrede ponele kompanije članice MK Grupe", rekao je direktor kompanije Agroglobe Božidar Kostić.

On je dodao je "niz uspešnih godina za poslovanja kompanije i na ovogodišnjem Sajmu poljoprivrede ovenčan nagradom za najvećeg izvoznika u Srbiji".

"Odlični izvozni rezultati su potvrda naše poslovne strategije koja je pođednako fokusirana kako na izvoz sirovina tako i gotovih proizvoda", rekao je Kostić.

Kompanija Flora koja posluje u okviru PIK Bečeja je na sajmu osvojila prvo mesto u kategoriji "smrznuti proizvodi". Navedno je da je "inovativno i zbog specifičnog dizajna ekofriendly pakovanje Sunoko šećera od 750 grama" donelo je toj kompaniji veliku zlatnu medalju u kategoriji "proizvodi na bazi žita, brašna i šećera".

Članice MK Grupe zajedno izvoze više od 500.000 tona proizvoda i ujedno čine najvećeg izvoznika poljoprivrednih sirovina u Srbiji, zbog čega je kompanija Agroglobe kao izvozni šampion u sistemu, ponela i titulu najvećeg izvoznika u Srbiji.

"Osvajanjem Velikog šampionskog pehara za kvalitet i širok asortiman proizvoda, šest šampionskih titula za grupe proizvoda i više od 40 zlatnih i srebrnih medalja, Carnex je još jednom potvrdio svoju lidersku poziciju na tržištu proizvoda od mesa", ističe se u saopštenju.

Izvršna direktorka Karneksa Tamara Penjić je rekla da je "nagrade na jednoj od najznačajnijih manifestacija ovog tipa u regionu, kakav je novosadski Sajam poljoprivrede, još jedna potvrda da je Karneks omiljeni brend potrošača i već šest decenija sinonim pouzdanosti, kvaliteta i tradicije".

MK Grupa je obeležila 35 godina od osnivanja, Agroglobe posluje 15 godina, a PIK Bečej proslavlja 60-ti rođendan.

"Dugovečnost na tržištu koje se menja neverovatnim brzinama, uz nagrade relevantnih institucija i događaja potvrđuju kvalitet i inovativnost MK Grupe", navodi se u saopštenju tog poslovnog sistema.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

(Beta, 05.17.2019)

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »