FK Partizan: Nismo iznenađeni odlukom Takmičarske komisije

Beta 17.05.2019

Fudbalski klub Partizan izrazio je zabrinutost, ali ne i iznenađenje posle odluke da se finale Kupa protiv Crvene zvezde igra na stadionu "Rajko Mitić" i upitao koje su okolnosti uzrokovale promenu domaćinstva i izmeštanje utakmice iz Niša u Beograd.  

"FK Partizan izražava istinsku zabrinutost ali ne i veliko iznenađenje usled odluke koju je danas donela Takmičarska komisija FSS u vezi sa određivanjem domaćina finalne utakmice Kupa Srbije. Već u sredu uveče, dobri poznavaoci ovdašnjih fudbalskih prilika saopštili su da će finale Kupa biti održano u Beogradu i to na stadionu 'Rajko Mitić'. Trebalo nam je 36 časova da se u ovu proročku vest uverimo razvojem današnjih događaja", navodi se u saopštenju Partizana.

Prema ranijoj odluci FSS-a u prvom delu sezone, finale Kupa trebalo je da se održi 23. maja u Nišu, ali je na današnjem sastanku Takmičarske komisije FSS žrebom odlučeno da domaćin utakmice za trofej, koji brani Partizan, bude Crvena zvezda.

"Tako smo prisustvovali sudbonosnom sledu događaja: IO FSS, koji je odredio Niš za domaćina finala Kupa u prvom delu takmičarske sezone u našem najmasovnijem takmičenju, preneo je danas nadležnost Takmičarskoj komisiji FSS u odluci za promenom domaćinstva. Ukoliko se tome združi da je Takmičarska komisija bez bilo kakvog obrazloženja donela odluku da se domaćinstvo finala Kupa izmesti iz Niša i poveri Beogradu, a potom održala žreb u kojem nije aktivno učestvovao predstavnik Partizana, dobijeni rezultat odgovara u potpunosti najavi kojoj smo svedočili u sredu uveče, odmah nakon završetka polufinalne revanš utakmice", piše u saopštenju.

Partizan je upitao koje su okolnosti uzrokovane promenu domaćinstva i izmeštanje finalne utakmice Kupa iz Niša u Beograd kada su svi uslovi, onakvi kakvi su bili u vreme kada je Niš određen, i sada identični kada je Takmičarska komisija FSS donela odluku o izmeštanju.

"Deluje da je jedina nova i nerado primljena okolnost baš ta da se branilac trofeja našao u finalu i da je u prilici da četvrti put uzastopno osvoji Kup Srbije. Ova okolnost je nepobitna i verujemo takva da će FK Partizan kao i više puta u ovoj sezoni pokazati da je snažniji od svi žrebova, naglih prenosa nadležnosti, odluka bez obrazloženja i časno zaokružiti svoj trnovit put do uspeha", navedeno je iz Partizana.

Finale Kupa igra se 23. maja od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić".

(Beta, 05.17.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »