Jovanović: Umesto jeftinijeg grejanja, milioni na reklamiranje Beogradskih elektrana

Beta 18.05.2019

Šef odborničke grupe "Savez za Srbiju" u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović kazao je danas da ta odbornička grupa osuđuje gradsku vlast zbog rebalansa budžeta Javnog komunalnog preduzeća Beogradske elektrane, usvojenog na poslednjoj sednici gradske skupštine.Jovanović je pisanoj izjavi naveo da je tom preduzeću odobreno novih dva miliona dinara za reprezentaciju odnosno dan preduzeća.

"Neshvatljivo je da se javnom preduzeću koje Beograđanima nije obezbedilo dva dodatna dana grejanja ovog meseca, odobrava novih dva miliona dinara za reprezentaciju, pod izgovorom navodnog 'dana preduzeća'", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je istakao da je "još bezobraznije" što se Beogradskim elektranama odobrava dodatnih 20 miliona dinara za javno oglašavanje, jer je, kako je navedeno u obrazloženju, "20 odsto korisnika u potpunosti nezadovoljno kvalitetom grejanja, a 49 odsto smatra da je ono preskupo".

"Drugim rečima, dvojac gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić 'olakšaće' građanima situaciju tako što će na Studiju B puštati reklame da je grejanje bolje nego što jeste, kao i da nije skupo kao jeste", dodao je Jovanović.

On je kazao da takva politika pokazuje "visok stepen prezira gradske vlasti prema Beograđanima".

"Zato poručujemo Vesiću, čoveku koji nije bio kadar ni da zimus ulice očisti od snega niti da obezbedi adekvatno grejanje za naše sugrađane, da pakuje kofere, a da će biti upamćen kao najnesposobniji i najdrskiji rukovodilac prestonice u novijoj istoriji", naveo je Jovanović.

(Beta, 05.18.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »