SRS organizovala promociju knjige Saliha Selimovića

Beta 18.05.2019

Srpska radikalna stranka organizovala je predstavljanje nove knjige Saliha Selimovića, istoričara i publiciste iz Sjenice, pod naslovom "Prezimena i njihovo poreklo na sjeničko - pešterskoj visoravni".

"Moj cilj je bio da naučno dokažem činjenice koje nas čine jednim narodom i da svima nama pokažem ko smo, šta smo i odakle smo. Da budemo ono što jesmo. Došao sam ovde danas da govorim istinu o našem poreklu i da poput naših starih na svakom koraku skrećem pažnju na to", istakao je Selimović sinoć u Novom sadu, a prenosi SRS, koja je i izdavač knjige.

On je rekao da "ne pristaje da bude Bošnjak i neće to da bude". 

"Stari izvori o stanovnicima Bosne govore kao o Srbima sa tri vere. Ne zaboravite da je srpski etnički i kulturni prostor daleko veći od trenutnih granica, a da se međunarodne konstelacije snaga brzo menjaju. Sve ide u korist Srbije i vreme radi za nas", zaključio je autor.Govoreći o Selimoviću, Đurađ Jakšić je istakao da se on "decenijama unazad bavi ozbiljnim istraživačkim radom, prikuplja i sistematizuje ogromnu istorijsku građu i piše istinu".

"Poput slavnih, Ahmed paše Hercegovića, Skender bega Crnojevića, Mehmed paše Sokolovića, Mehmeda Spahića, Avde Кarabegovića, Mustafe Golubića, Meše Selimovića i Emira Кustirice, i Salih Selimović ne krije i ponosi se svojim srpskim poreklom", rekao je Jakšić

(Beta, 05.18.2019)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »