Obradović: Ne idemo na sednicu Skupštine o Kosovu, poštujemo Sporazum sa narodom

Beta 19.05.2019

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da poslanici te stranke neće prisustvovati sednici Skupštine o Kosovu zakazanoj za 27. maj.

Obradović je kazao da će Dveri poštovati "Sporazum sa narodom" i da će nastaviti da bojkotuju rad Parlamenta sve dok se ne ispune zahtevi sa protesta "Jedan od pet miliona - Svi kao jedan" održanog 13. aprila.

"Dok ne bude dijaloga na teme slobode medija i poštenih izbora, neće biti razloga za povratak u bilo koje skupštine, za bilo koje druge teme", rekao je Obradović novinarima ispred Crkve Svetog Marka.

Predsednik Dveri naglasio je da odbija da učestvuje u "Vučićevom rijaliti šou" i dodao da "nakon sedam godina Vučić 'glumi' sednicu o Kosovu, a da građani ne znaju ni jedan detalj njegovog plana."

Pokret Dveri je danas organizovao šetnju pod nazivom "Defile dečjih osmeha" koja je otpočela na platou ispred Crkve Svetog Marka, a završava se u Tašmajdanskom parku gde je taj pokret organizovao program za decu.

Obradović je kazao da Srbija treba da dobije "ministarstvo za porodicu" koje će se baviti porodičnim pitanjima, a glavni zadatak tog ministarstva biće borba protiv "bele kuge".

(Beta, 05.19.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »