SSP: PKB će biti vraćen građanima

Beta 30.05.2019

Stranka slobode i pravde saopštila je danas da će nakon promene vlasti Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) biti vraćena građanima a da će odgovorni za tu, kako je navedeno, "kriminalnu prodaju važnog nacionalnog resursa" biti izvedeni pred lice pravde. 

"Profesionalni menadžment u javnim preduzećima i učešće zaposlenih u vlasništvu državnih kompanija su neka od osnovnih načela ekonomskog plana SSP  čije će sprovođenje sprečiti dalju rasprodaju nacionalnih resursa i započeto pretvaranje Srbije u zemlju 'trećeg sveta' kada su u pitanju plate i uslovi rada zaposlenih", navedeno je u saopštenju SSP povodom najave Udruženja bivših radnika i penzionera PKB da će telima braniti telima prodaju preostalog zemljišta. 

Ta stranka je navela da je do 2013. godine PKB bio primer uspešnog poslovanja javnog preduzeća vođenog profesionalnim menadžmentom.

"Nažalost, predlog tadašnjeg gradskog rukovodstva da svi zaposleni i penzioneri koji su radili u PKB dobiju akcije u vrednosti 10 odsto kompanije nije prihvaćen", navela je SSP.

(Beta, 30.05.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »