Kiprijanović: Vlast u Srbiji na staklenim nogama, moramo zajedno da se odupremo bezumlju

Beta 01.06.2019

Vlast u Srbiji je uzdrmana i na staklenim je nogama, ali moramo svi da se ujedinimo kako bi se oduprli bezumlju, poručio je danas funkcioner Pokreta Dveri Jugoslav Kiprijanović na 26. protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu.

Kripijanović je pozvao državne službenike, "sve koje drže sistem", da se pridruže otporu.

On je rekao da je "država partijska" i da su "institucije uništene".

Kiprijanović je podsetio da je nedavno, prilikom ulaska u Skupštinu Srbije, kako je rekao, "lažni vojvoda (Vojislav Šešelj) digao palicu na njega" i dodao da ga "niko ni iz policije ni iz tužilaštva nije pozvao da pita šta ima da kaže o tom incidentu".

"Uplašila ih je istina, jer je na transparentu koje su tada Dveri držale pred Skupštinom pisalo 'Danas istina, sutra robija", rekao je Kiprijanović.

Glumac Branislav Lečić rekao je da je Terazijska česma gde se učesnici protesta "Jedan od pet miliona" okupljaju, "sveto mesto, Narodna skupština i glas slobode".

On je rekao da je slučaj sudije Apelacionog suda u Beogradu Miodraga Majića podsetnik kako svi treba da se drže profesionalnog rada i ocenio da profesionalizam mora da bude definisan kao jedina legitimacija svih koji su na vlasti.

Lečić je rekao da je akcija ROSU na Severu Kosova koordnirana i pozvao građane da "ne budu instrument politika koje guraju u rat".

Po njegovim rečima, na Balkanu mora da dođe do "pomeranja" i to mora da zaživi u celom regionu.

Lečić je kazao da su šestomesečni napori svih koji protestuju, "krunisani" izveštajem Evropske komisije, ocenivši da su protesti naterali Evropu da "zaštiti vrednosti za koje se sama zalaže".

Grđanima se mimo najave obratila inženjerka rudarstva Suzana Lazarević koja je rekla da je pre 30 godina isto stajala kod Terazijske česme i da je duh protesta zadržao da ne ode iz Srbije.

Na čelu kolone kroz cenhtar Beograda, do zgrade RTS-a, građani nose transparent "Stop krvavim košuljama".

(Beta, 06.01.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »