SSP: Upozoravamo Vučića da nasilje neće ugušiti proteste, svi odgovorni za nasilje će ...

Beta 09.06.2019

Stranka slobode i pravde (SSP) navela je današnjem saopštenju da upozorava predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da mu "neće proći ukoliko misli da će mirne građanske proteste ugušiti podstrekivanjem na nasilje", da "Srbije može da se odbrani", a da će "svi odgovorni za svaku krvavu košulju i svaku razbijenu glavu odgovarati".

"Stranka slobode i pravde odgovorno tvrdi da je glavni inspirator nasilja nad ljudima širom Srbije Aleksandar Vučić, te da premlaćivanje Bagarića, kao i dvojice studenata samo dan ranije takođe u novosadskom Univerzitetskom kampusu, oslikava sav kukavičluk njega lično i njegovog režima jer su prebijeni napadnuti iz zasede, s leđa, štanglom i 'bokserom'", navodi se u saopštenju.

Ta stanka uputila je zahtev da nadležni organi hitno identifikuju i procesuiraju napadače.

Jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu, student Filozofskog fakulteta i aktivista Demokratske stranke Dejan Bagarić, napadnut je u subotu uveče u Univerzitetskom kampusu i teško pretučen, saopštili su organizatori protesta.

Bagarića su napali njemu nepoznati ljudi, nedaleko od studentskog restorana, oborili ga na asfalt i zadali mu više udaraca, neposredno posle završetka sinoćnjeg protesta u Novom Sadu.

(Beta, 06.09.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »