DJB pozvao Mladena Šarčevića da podnese ostavku

Beta 18.06.2019

Pokret Dosta je bilo (DJB) ocenio je danas da nepostojanje "ravnopravnih i fer uslova" za održavanje završnog ispita ima "tragične posledice" po čitave generacije osnovaca i srednjoškolaca.

DJB je pozvao ministra prosvete Mladena Šarčevića da podnese ostavku i pokaže "koliko je važno preuzeti odgovornost za rezultate sopstvenog rada".

U saopštenju DJB-a se navodi da se nakon odlaganja završnog ispita iz matematike zbog pojavljivanja testa sa rešenjima na društvenim mrežama, u javnosti šire "osnovane sumnje i u rezultate završnog ispita iz srpskog jezika".

"Stres koji svake godine prati polaganje završnog ispita, ove godine dodatno je uvećan osnovanom brigom roditelja i malih maturanata da se ti ispiti ne održavaju pod ravnopravnim uslovima, što otvara vrata za brojne manipulacije prilikom upisa dece u željene srednje škole", piše u saopštenju.

Navodi se i da je poverenje u čitav proces u "potpunosti narušeno", kao i da isti uslovi "ne važe za sve", te da "nema veze šta neko zna, već koga zna".

(Beta, 06.18.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »