Počeo protest u Beogradu Jedan od pet miliona: Problemi u obrazovanju

Beta 22.06.2019

Protest Jedan od pet miliona počeo je večeras u Beogradu, po dvadeset deveti put, a, kako je najavljeno, upozoriće na probleme u obrazovanju na koje je ukazivano i prethodnih dana, nakon afere sa objavljivanjem testova iz matematike za malu maturu.

Protest je počeo govorom jednog od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" Srđana Markovića koji je govorio o aferi sa "curenjem" testova iz matematike za prijemni ispit. 

Kod Teraziske česme, gde subotom počinju protesti, obratiće se portparolka Sindikata prosvetnih radnika Nezavisnost Vesna Vojvodić Mitrović i predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

Jedan od organizatora protesta student Martin Bežinarević, kako je najavio ranije organizator, trebalo bi da govori o poziciji mladih, čiju perspektivu, kako se navodi, uništavaju lažne diplome.

Organizatori su najavili da će pred zgradom Radio televizije Srbije ostaviti fotografije pretučenih građana, koji su pretrpeli nasilje vlasti, i mladih koji su bili uhapšeni, uz pitanje zašto niko od njih nije imao priliku da na programu ovog javnog servisa govori o tome šta su doživeli.

(Beta, 06.22.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »