SzS: Vraćanje mandata Jutki dokaz da je krivični postupak plus za napredovanje u SNS-u

Beta 27.06.2019

Savez za Srbiju ocenio je danas da je vraćanje odborničkog mandata bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutku, optuženom za seksualno uznemiravanje, dokaz da su krivični postupak i nezakonito ponašanje "plus za napredovanje na hijerarhijskoj lestvici Srpske napredne stranke (SNS)".

U saopštenju SzS je naveo da je da je vraćanje mandata Jeličiću dokaz da "režim ne odustaje od proverenih kadrova" i da je posle oslobađanja iz pritvora predsednika opštine Požega Milana Božića i njegovog povratka među funkcionere SNS-a "za očekivati" da će uskoro "avanzovati" i bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović koji je naložio napad na novinara Milana Jovanovića.

"Nakon produženog odmora u Sopotu, za očekivati je da će Aleksandar Vučić dodeliti adekvatnu funkciju i Zoranu Babiću, ali i vedeti kriminalnog podzemlja Dijani Hrkalović. To će sigurno 'doprineti' kadrovskom podmlađivanju Srpske napredne stranke, koje je najavio Aleksandar Vučić", stoji u saopštenju.

Savez je naveo da "sa takvim ponašanjem režima neće imati nikakve kompromise" i da će se protiv njih boriti "na svakom mestu i svim demokratskim sredstvima".

Mediji su preneli da je na današnjoj sednici Skupštine opštine Brus vraćen odbornički mandat bivšem predsedniku te opštine Milutinu Jeličiću Jutki koji je optužen za seksualno uznemiravanje.

Jeličić bi posle te odluke Skupštine opštine Brus ponovo mogao da se kandiduje za predsednika opštine.

(Beta, 27.06.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »