Trideset prva protesta šetnja Jedan od pet miliona u Beogradu

Beta 06.07.2019

Protest Jedan od pet miliona, trideset prvi po redu u Beogradu, počeo je, po običaju u centru grada - kod Terazijske česme, sa kojeg organizator namerava da podseti da su građani već sedam meseci na ulici i "ne odustaju od namere da žive u slobodnoj i demokratskoj državi".

Kako je najavljeno okupljenima bi trebalo da se obrati student i jedan od organizatora protesta Srđan Marković i  profesorka Univerziteta u Nišu Tamara Milenković Kerković i Uroš Marković.

Organizator je najavio i obraćanje odbornika skupštine Stari Grad Uroša Markovića kojeg su "Radio televizija Srbije i Pink cenzurisali tokom davanja izjave na bazenu 'Milan Gale Muškatirović'", kada je kritikovao gradsku vlast.

Organizator planira i da učesnici protestne šetnje odu do Policijske uprave za Grad Beograd "29 Novembra" i "podsete policiju da je njena dužnost da štiti građane i zakone, a ne pojedince iz vlasti".

Protestna šetnja će do Policijske uprave stići ulicom Kralja Milana, zatim Takovskom, gde će proći pored zgrade RTS.

Organizator protesta naglasio je, u pozivu na skup, da i dalje traži da "odgovorni za nasilje vlasti nad neistomišljenicima" budu kažnjeni.

(Beta, 07.06.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »