PSG: Mladi ne vide perspektivu u Srbiji

Beta 12.08.2019

Omladina Pokreta slobodnih građana (PSG) ocenila je danas da mladi u Srbiji "žive loše" i da "ne vide nikakvu perspektivu" što kako se navodi, potvrđuje i poslednje istraživanje o položaju i potrebama mladih u Srbiji po kom 64 odsto njih planira da napusti zemlju.

Omladina PSG je u saopštenju povodom Međunarodnog dana mladih upozorila i da "lažne diplome potpuno obesmišljavaju obrazovanje u Srbiji".

"Zbog čega je ove godine diplomirao 45.221 student? Da bi, ukoliko se i zaposle, 61 odsto njih radilo na pozicijama za koje se nisu školovali? Da bi u foteljama po državnim institucijama sedeli oni koji su na primeru uzgoja pamuka u Srbiji (?) lako došli do visokog zvanja? Ili oni koji su upisani u delovodnik tri godine pre njegovog štampanja, ali su bili odani vođi svih ovih godina, od vremena Nebojše iz Beograda, pa do danas - ministra unutrašnjih poslova", upitali su iz omladine Pokreta slobodnih građana.

Iz te stranke su "čestitali" ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što studenti iz Srbije "prvi put u istoriji" nisu učestvovali na Univerzitetskim sportskim igrama iako se kako se navodi, "na Univerzijadu išlo i dok smo ratovali, i u vreme sankcija i besparice".

(Beta, 12.08.2019)

Povezane vesti »

Komentari

Politika, najnovije vesti »