SO Paraćin: Sistemska opstrukcija rada opštinskih službi od strane državnih organa i SNS

Beta 16.08.2019

Na sednici Skupštine Paraćina usvojen je zaključak povodom sistematske opstukcije rada opštinskih službi zloupotrebom ovlašćenja od strane državnih organa.

Kako se navodi u zaključku, "odbornici obaveštavaju javnost da se protiv lokalnih službi i zaposlenih u javnim službama sprovodi organizovana kampanja lažnih vesti sinhronizovana sa opstrukcijom od strane državnih vlasti i u sadejstvu sa ciljanom političko-policijskom akcijom pod rukovodstvom Srpske napredne stranke (SNS)".

Cilj te kampanje jeste uništavanje života ljudi koji su se drznuli da budu politički protivnici SNS-a, a razlog za njeno sprovođenje je činjenica da tokom prethodne tri godine ta stranka nije uspela da primenom sile preuzme vlast u Paraćinu, navodi se u zaključku koji je potpisao predsednik SO Paraćin Dragan Mitić.

U saopštenju se navodi da "višegodišnjom opstrukcijom" rada opštinskih službi, pre svega kroz sprečavanje zapošljavanja neophodnih radnika i ćutanjem administracije u drugim slučajevima kojima se sprečava sprovođenje opštinskih poslova, onemogućava normalan rad i rešavanje problema građana.

"U okolnostima ove totalne opstrukcije, koja ipak nije uspela da u potpunosti spreči rad opštinskih službi, dolazi policijska akcija kojom rukovodi SNS, kojom se umesto najavljenog raskrinkavanja korupcije i kriminala, traže administrativni propusti u radu do kojih neminovno dolazi u iscrpeljenoj administraciji koja uz pomoć štapa i kanapa pokušava da uspostavi naizmenični rad jedne ili druge opštinske službe", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se kaže i da se "u drugom koraku", uz jasne političke insinuacije službenika policije i tužilaštva, oni koji su se zapravo trudili da obezbede rad opštinskih službi prisiljavaju da potpišu sporazume o priznanju, svesni da im je jedina krivica to što su radili u interesu građana, ali "nisu prihvatili čizmu SNS".

Taj zaključak je reakcija na hapšenje rukovodioca u Upravi za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin D.R. po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticajem.

Kako se sumnja, D.R. je uticala na neposredno podređene zaposlene da bez pravnog osnova u periodu od 2017. do 2019. godine prime na faktički rad u Odeljenje za lokalnu poresku administraciju opštine Paraćin dve osobe, iako je znala da je jedna imala zaključen ugovor o delu sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, a druga sa organizacijom Crvenog krsta u Paraćinu.

(Beta, 08.16.2019)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »