Vučić: Srećan sam što je Ksenija Božović priključila Srpskoj listi

Beta 05.09.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je srećan što se Ksenija Božović iz Građanske inicijative Sloboda, demokratija i pravda priključila Srpskoj listi.

Vučić je za TV prva rekao da su se osim nje pridružili i "drugi" i da je jedinstvo na Kosovu i Metohiji od državnog, a ne partijskog interesa.

"Srećan sam zbog Ksenije i mnogih drugih što su se priključili. Nama je najvažnije jedinstvo koje nije protiv bilo koga drugog nego jedinstvo kojim se suprotstavljamo pokušajima kako Albanaca, tako dela međunarodne zajednice i onih koje oni podržavaju u Srbiji na rušenje tog jedinstva. Mi moramo da budemo što snažniji, hrabriji i jedistveniji da očuvama naše nacionalne interese na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

On je kazao da poznaje Kseniju Božović još kada je bila predsednica Skupštine u mtrovici i kazao za nju da je ozbiljna, inteligntna žena i da priključlenje Srpskoj listi govoiri o namerama da se sve snage ujedine u cilju opstanaka na kim

"To nije pitanje partije već drzavnih interesa", rekao je Vučić.

Građanska inicijativa SDP saopštila je danas da će na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji izaći "sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi Srpska lista - Aleksandar Vučić".

Inicijativa je u obrazloženju te odluke navela da je "Srbima na Kosovu i Metohiji u ovim trenucima preko potrebno jedinstvo i podrška države Srbije radi opstanka i očuvanja državnih i nacionalnih interesa".

Građansku inicijativu SDP osnovao je Oliver Ivanović koji je ubijen ispred stranačkih prostorija u severnom delu Kosovske Mitrovice 16. januara 2018. godine. Nalogodavci i izvršioci tog zločina do danas nisu otkriveni.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić najavio je ranije da će ta politička organizacija danas saopštiti konačnu odluku o učešću na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu koji su raspisani za 6. oktobar.Ne brinite građani će imati dovoljno onih koje će moći da birajuPredsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da okrugli sto vlasti i opozicije o izbornim uslovima farsa samo za one koji ne žele da razgovaraju i koji su svoj izlaz nalaze u bežanju sa megdana, te dodao da će građani na izborima imati dovoljno stranaka između kojih će moći da biraju.

Vučić za TV Prva je povodom toga što na sastanak koji se održava danas na Fakultetu političkih nauka rekao da oni na megdan nisu došli jer znaju kako bi prošli.

On je rekao i da ne treba da se brine zbog toga.

"Nemojte da brinete ljudi će naći dovoljno onih koje će da biraju i izabraće za stranku koju vodim mnogo opasnije protivnike od ovih koji se danas tabvima predstavljaju i moramo na ozbiljn način svemu tome da odgovorimo", rekao je Vučić.

(Beta, 09.05.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »