Đurić: Kosovo je međunarodni bezbedonosni izazov, važno aktivno učešće Rusije

Beta 01.10.2019

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas na sastanku sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom da je rešavanje pitanja Kosova međunarodni bezbednosni izazov, od kog zavisi i budućnost međunarodno-pravnog poretka, te da je važno da Rusija nastavi da aktivno učestvuje u tom procesu.   

Kako se u saopštenju navodi, Đurić je Bocan-Harčenka upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu, ukazavši da je "u toku agresivna kampanja Prištine, podržana od dela međunarodne zajednice, sa ciljem da se Srbija i njen uticaj potpuno istisnu sa Кosova".

Govoreći vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i predizbornoj kampanji, Đurić je kazao da je Srpska lista, kao politička organizacija podržana od strane Beograda, izložena "pravom političkom teroru Prištine i njenih saveznika".

On je naveo sve primere pritiska na Srpsku listu i srpski narod na Кosovu i istakao da je uveren da će Srbi, "uprkos svim gaženjima njihovih političkih prava, ubedljivom većinom podržati politiku čvrstih veza sa Beogradom".

Tom prilikom Đurić je zahvalio Rusiji na podršci koju pruža Srbiji u borbi za zaštitu srpskih nacionalnih i državnih interesa na Kosovu.

(Beta, 10.01.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »